Aj v okrajových pestovateľských oblastiach už môžeme vysadiť či vysiať von všetky teplomilné druhy. Spomedzi všetkých druhov sú na teplo najnáročnejšie okry – či už je to variant so zelenými, alebo červenými „papričkami“.
Preto sa ich mnohí pestovatelia skúšajú predpestovať. Je tu však riziko, okra neznáša prepichovanie a presádzanie. Pestujeme ju iba z priamych výsevov v rokoch s mimoriadne priaznivým počasím.
Sejeme ju do dobre vyhriatej pôdy. Tento termín je najvhodnejší.

Okra – ibištek jedlý (Abelmoschus eculentus) inak znáša naše podnebie dobre a je trochu prekvapivé, že táto chutná zelenina je stále málo rozšírená medzi našimi pestovateľmi – vo svete sa teší širokej obľube.
Je veľmi úrodná a v neposlednom rade aj mimoriadne dekoratívna. Má vôbec najkrajší kvet spomedzi všetkej zeleniny.