SME

Užite si atmosféru pohodovej grilovačky

Nedovoľte, aby vám zodpovednosť pokazila príjemný zážitok a pohodu.

(Zdroj: Pixabay)

Sú to pôžitkárske chvíle, pri ktorých sa povetrie naplní neodolateľnou vôňou dymu a grilovaných dobrôt. Rozkúrite pahrebu, na rošt naukladáte to najlepšie čo máte a keď sa pod vekom začne ozývať sipot, prskanie a bublanie, viete že je všetko na dobrej ceste.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nič nenaruší pokojnú atmosféru a pohodu, ak sa budete držať dôležitých detailov. Aj malá chyba v príprave môže spustiť lavínu mrzutostí. Pripravili sme pre vás niekoľko tipov, ktoré vás udržia v dobrej nálade a pomôžu vám vyčariť nezabudnuteľný zážitok.

SkryťVypnúť reklamu

Suroviny pripravte vopred

Dajte surovinám z chladničky čas na to aby sa zohriali na izbovú teplotu. Čím väčšie porcie sa chystáte grilovať, tým viac času budú potrebovať pred tepelnou úpravou na zahriatie. Môže to trvať i niekoľko hodín, takže neváhajte.

Na štruktúre záleží a tú najdokonalejšiu dosiahnete, ak bude žiara pahreby do mäsa prenikať čo najplynulejšie. Len tak sa stred stihne dokonale prepiecť skôr, ako zlatistý povrch stratí atraktívnu šťavnatosť. Grilovanie jednotlivých porcií mäsa je ako šprint, pri ktorom potrebujete dostať horúčosť do stredu čo najrýchlejšie.

Zelenina pri grilovaní na rošte neobhorí a neobschne, ak ju vopred prelejete horúcou vodou. Práve vďaka nej sa penová štruktúra dužiny zmení na šťavnatú. Otvorí cestu horúčosti k jadru bez toho, aby obsychala na papier.

SkryťVypnúť reklamu

Využite moc byliniek

Rozmarín, tymian, šalvia alebo dúška? Využite naplno svoj bylinkový záhon, aby ste grilovačke dodali ten správny šmrnc. Silice stredomorských byliniek mimoriadne dobre ladia s arómou dymu, takže nimi vôbec nemusíte šetriť.

Súvisiaci článok Do záhrady nevyhnutne patria aj bylinky. Ktoré a kde vysádzať? Čítajte 

Použite ich do marinád pri nakladaní surovín. Pridajte ich do čerstvo pripraveného pesta. A nezabudnite na ne ani pri príprave šalátov a nápojov. Možno sa vám na prvé prečítanie zdá, že nimi úplne prehlušíte všetko ostatné. Pravý opak je však pravdou.

Čím viac ich striháte a používate, tým rýchlejšie dorastajú. Bylinky sú úžasné a mali by ste spraviť všetko pre to, aby sa grilovacia sezóna točila okolo nich.

Už máte účet? Prihláste sa.
Dočítajte tento článok s predplatným SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 5 € každý mesiac.
Pošlite SMS s textom SME4 na číslo 8787.
Zaplatením potvrdíte oboznámenie sa s VOP a Zásadami OOÚ.
Najobľúbenejšie
Prémium bez reklamy
2 ,00 / týždenne
Prémium
1 ,50 / týždenne
Štandard
1 ,00 / týždenne
Ak nebudete s predplatným SME.sk spokojný, môžete ho kedykoľvek zrušiť.

Záhrada

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  2. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji
  3. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  4. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas?
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  6. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  7. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  8. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  1. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  2. Záver vojny bol pre mnohých Slovákov životnou skúškou
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá
  4. LESY SR otvorili Poľanu: Nová cesta pre ľudí aj prírodu
  5. Tatra banka uvádza nový produkt Digitálna hypotéka
  6. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji
  7. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas?
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 15 346
  2. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 8 134
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 4 792
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 3 555
  5. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 % 3 242
  6. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu 2 715
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 360
  8. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 090
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Špargľová kúra aktivizuje metabolizmus celého organizmu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Fazuľa si udrží klíčivosť až osem rokov.


a 1 ďalší

Keď stretnem medveďa a všimnem si ho skôr, ako on mňa, pozdravím ho.


Zuzana Šajbanová a 1 ďalší 56

V máji sa už konečne dočkáme prvého ovocia.


a 1 ďalší
SkryťZatvoriť reklamu