SME

Užite si atmosféru pohodovej grilovačky

Nedovoľte, aby vám zodpovednosť pokazila príjemný zážitok a pohodu.

(Zdroj: Pixabay)

Sú to pôžitkárske chvíle, pri ktorých sa povetrie naplní neodolateľnou vôňou dymu a grilovaných dobrôt. Rozkúrite pahrebu, na rošt naukladáte to najlepšie čo máte a keď sa pod vekom začne ozývať sipot, prskanie a bublanie, viete že je všetko na dobrej ceste.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nič nenaruší pokojnú atmosféru a pohodu, ak sa budete držať dôležitých detailov. Aj malá chyba v príprave môže spustiť lavínu mrzutostí. Pripravili sme pre vás niekoľko tipov, ktoré vás udržia v dobrej nálade a pomôžu vám vyčariť nezabudnuteľný zážitok.

SkryťVypnúť reklamu

Suroviny pripravte vopred

Dajte surovinám z chladničky čas na to aby sa zohriali na izbovú teplotu. Čím väčšie porcie sa chystáte grilovať, tým viac času budú potrebovať pred tepelnou úpravou na zahriatie. Môže to trvať i niekoľko hodín, takže neváhajte.

Na štruktúre záleží a tú najdokonalejšiu dosiahnete, ak bude žiara pahreby do mäsa prenikať čo najplynulejšie. Len tak sa stred stihne dokonale prepiecť skôr, ako zlatistý povrch stratí atraktívnu šťavnatosť. Grilovanie jednotlivých porcií mäsa je ako šprint, pri ktorom potrebujete dostať horúčosť do stredu čo najrýchlejšie.

Zelenina pri grilovaní na rošte neobhorí a neobschne, ak ju vopred prelejete horúcou vodou. Práve vďaka nej sa penová štruktúra dužiny zmení na šťavnatú. Otvorí cestu horúčosti k jadru bez toho, aby obsychala na papier.

SkryťVypnúť reklamu

Využite moc byliniek

Rozmarín, tymian, šalvia alebo dúška? Využite naplno svoj bylinkový záhon, aby ste grilovačke dodali ten správny šmrnc. Silice stredomorských byliniek mimoriadne dobre ladia s arómou dymu, takže nimi vôbec nemusíte šetriť.

Súvisiaci článok Do záhrady nevyhnutne patria aj bylinky. Ktoré a kde vysádzať? Čítajte 

Použite ich do marinád pri nakladaní surovín. Pridajte ich do čerstvo pripraveného pesta. A nezabudnite na ne ani pri príprave šalátov a nápojov. Možno sa vám na prvé prečítanie zdá, že nimi úplne prehlušíte všetko ostatné. Pravý opak je však pravdou.

Čím viac ich striháte a používate, tým rýchlejšie dorastajú. Bylinky sú úžasné a mali by ste spraviť všetko pre to, aby sa grilovacia sezóna točila okolo nich.

Už máte účet? Prihláste sa.
Dočítajte tento článok s predplatným SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 5 € každé 4 týždne.
Pošlite SMS s textom SME4 na číslo 8787.
Zaplatením potvrdíte oboznámenie sa s VOP a Zásadami OOÚ.
Najobľúbenejšie
Prémium bez reklamy
2 ,00 / týždenne
Prémium
1 ,50 / týždenne
Štandard
1 ,00 / týždenne
Ak nebudete s predplatným SME.sk spokojný, môžete ho kedykoľvek zrušiť.

Záhrada

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Vyskúšal som si prácu výčapníka. Toto vám nepovedia
  2. Slováci dodali tablety do Volkswagenu i do policajných áut
  3. Na toto by ste sa mali vo svojej obľúbenej krčme opýtať
  4. Plaza View v Dúbravke štartuje predpredaj bytov s výhľadom
  5. Takáto Čína sa bude páčiť aj Slovákom
  6. Známy operátor opäť prekvapuje: Prináša internet 2500 Mbit/s
  7. Cestovateľský hit desaťročí leží v Ázii – s 55% zľavou
  8. Hodnotenie profesionála: Aké sú rezorty na exotickom Mauríciu?
  1. Plaza View v Dúbravke štartuje predpredaj bytov s výhľadom
  2. Známy operátor opäť prekvapuje: Prináša internet 2500 Mbit/s
  3. Takáto Čína sa bude páčiť aj Slovákom
  4. Hodnotenie profesionála: Aké sú rezorty na exotickom Mauríciu?
  5. Cestovateľský hit desaťročí leží v Ázii – s 55% zľavou
  6. Ich drony lietali na koncerte Rammsteinu
  7. Toto bude cestovateľský hit roka 2026
  8. Ľuboš Fellner otvorene
  1. Toto bude cestovateľský hit roka 2026 26 688
  2. BUBO zverejnilo všetky termíny - exotika za polovicu 24 978
  3. Ľuboš Fellner otvorene 7 905
  4. Dvanásť tipov, kam cestovať cez jesenné prázdniny 6 301
  5. Prvý mobil ako skúška dôvery medzi rodičom a dieťaťom 4 613
  6. Vyskúšal som si prácu výčapníka. Toto vám nepovedia 3 811
  7. Hodnotenie profesionála: Maldivské rezorty do hodiny od letiska 3 285
  8. Ako prežije váš biznis? Rozhodnú tieto 3 kroky 3 137
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Postupnou prebierkou oberáme aj neskoršie odrody jadrovín.


a 1 ďalší

Technika zachytávania vody do skruží a jej využitie pre prosperitu zvierat.


a 1 ďalší

Ako sa dá pestovať a aké je jeho využitie.


a 1 ďalší

Najvyššie šance na objav sú práve teraz.


Adrián Purkart a 1 ďalší 2
SkryťZatvoriť reklamu