V marci pokračujeme výsevom ďalších druhov zeleniny na predpestovanie na okennom parapete. Pilne pikírujeme a hrnkujeme priesady. V záhrade už okopávame jahody, sejeme mak, bôb, hrach, sadíme cesnak, šalotku, a ak to počasie dovolí, už aj skoré zemiaky.
V závislosti od toho, čo sme vysievali vo februári (najmä zeler či pór) a ako sa mladým rastlinkám darí, pristupujeme už aj k pikírovaniu a rozsádzaniu sadeničiek.
Keď sa objavili prvé pravé listy a rastlinky sa zahusťujú, pikírovaním docielime, že každá bude mať dostatok vlastného priestoru, svetla a vzduchu.
Ak chceme zdravé, silné a odolné rastliny, dôležitý je stav koreňovej sústavy, na ten sa často zabúda a máme tendenciu sledovať skôr to, čo je na povrchu.
Miernym narušením korienkov pri pikírovaní podporíme ich vetvenie – rastlinka nebude mať pár dlhých korienkov, ale rozvetvený koreňový systém, ktorý jej dokáže zabezpečiť dostatok vlahy a živín počas ďalšieho pestovania.
Nepresádzame na priamom slnku. Pár hodín pred pikírovaním rastlinky polejeme, aby boli v dobrej kondícii. Pri presádzaní nezabudnime pridať mykorízu.
Mykorízne huby sú predĺžením koreňovej sústavy rastlín a pomáhajú ju udržiavať v dobrom stave.

Ďalšie priesady na parapete a v parenisku
V marci pokračujeme výsevom ďalších druhov zeleniny na predpestovanie na okennom parapete. Sú to hlavne paradajky, baklažány a listová zelenina.
Kapustoviny, listovú zeleninu a, samozrejme, reďkovky, môžeme vysievať do riadkov vo fóliovníku či parenisku, znesú aj chladnejšie počasie, nevyklíčia priskoro a v prípade mrazov sa dajú ochrániť napríklad vrstvou netkanej textílie.