SME

Voňavý čaj i soľ. Ako využiť ihličie?

Krásne vonia a navyše lieči. Nezabúdajte na ihličie v kuchyni.

(Zdroj: PIXABAY)

Aj keď ihličnany u nás bežne rastú, pre viacerých ich pridanie do čaju či jedál pôsobí oveľa exotickejšie ako tropické plody, na ktoré sme si už zvykli.

Čo tak spojiť ich vône a chute? Takisto si môžete pripraviť vlastnú bylinkovú či lesnú soľ.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Čaj z ihličia borovice a šupiek citrusov

Aj keď ihličnany u nás bežne rastú, pre viacerých ich pridanie do čaju či jedál pôsobí oveľa exotickejšie ako tropické plody, na ktoré sme si už zvykli.

Potrebujeme

  • ihličie borovice (prípadne smreku, jedle alebo duglasky) z čistého prostredia
  • šupky pomaranča alebo citróna ekologicky vypestované a nevoskované

Pomaranče a citróny umyjeme v studenej vode a olúpeme. Ihličie povaríme niekoľko minút vo vode, vyžmýkame a pridáme citrusové šupky. Necháme prikryté 10 – 15 minút lúhovať. Kombinácia vôní pomaranča a borovice skvele ladí.

SkryťVypnúť reklamu

Aj keď ihličnany u nás bežne rastú, pre viacerých ich pridanie do čaju či jedál pôsobí viac exoticky ako tropické plody, na ktoré sme si už zvykli. Čaj môžeme osladiť medom.

Čím viac ihličia pridáme a čím dlhšie ho povaríme, tým bude chuť silnejšia, ale vylúhuje sa doň aj viac vitamínu C. Podľa biochemika dr. Różanského majú ihličnany také zloženie, že varením sa v nich vitamín C nestráca.

Už máte účet? Prihláste sa.
Dočítajte tento článok s predplatným SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 5 € každý mesiac.
Pošlite SMS s textom SME4 na číslo 8787.
Zaplatením potvrdíte oboznámenie sa s VOP a Zásadami OOÚ.
Najobľúbenejšie
Prémium bez reklamy
2 ,00 / týždenne
Prémium
1 ,50 / týždenne
Štandard
1 ,00 / týždenne
Ak nebudete s predplatným SME.sk spokojný, môžete ho kedykoľvek zrušiť.

Domáce a tradičné lieky

Súvisiace témy: Bylinky
SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  3. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  4. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  6. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  7. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas?
  1. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  2. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  3. Kam smerujú peniaze bohatých?
  4. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  6. Záver vojny bol pre mnohých Slovákov životnou skúškou
  7. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá
  8. LESY SR otvorili Poľanu: Nová cesta pre ľudí aj prírodu
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 15 885
  2. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 7 688
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 5 963
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 3 790
  5. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 % 3 416
  6. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu 2 738
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 511
  8. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 296
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Fazuľa si udrží klíčivosť až osem rokov.


a 1 ďalší

Keď stretnem medveďa a všimnem si ho skôr, ako on mňa, pozdravím ho.


Zuzana Šajbanová a 1 ďalší 56

V máji sa už konečne dočkáme prvého ovocia.


a 1 ďalší
SkryťZatvoriť reklamu